Last news in Fakti

10 Декември, 2016 21:21 838 0

Дортмунд и Лайпциг зарадваха Байерн

  • дортмунд-
  • лайпциг-
  • байерн

Двата тима стъпиха накриво и баварците се възползваха да окупират върха в Бундеслигата

Ставаме свидетели на един много драматичен кръг от германската Първа Бундеслига.

Новината този път е, че големият фаворит и настоящ шампион Байерн (М) си върна лидерската позиция във временното класиране, след като основните му конкуренти - Борусия (Д) и приятната изненада на сезона РБ (Лайпциг) допуснаха грешки в мачовете си.

В среща от 14-ия кръг шампионите унижиха Волфсбург с 5:0 у дома. Роберт Левандовски заби две отпопаденията, а по веднъж се разписаха Ариен Робен, Дъглас Коща и Томас Мюлер, за когото това бе едва първи гол от началото на сезона в първенството. В същото време Волфсбург продължава да разочарова феновете си и е сред застрашените от изпадане.

В същото време досегашният лидер в подреждането РБ (Лайпциг) от своя страна изненадващо падна с 0:1 при гостуването си на последния Инголщат 04.

Единственото попадение падна още в началото на мача, като точен бе Рожер. Новакът в елита записа първа загуба от старта на първенството и освен това сложи край и на серията си от осем поредни победи. Така единствен Хофенхайм остана без поражение от началото на шампионата в Бундеслигата.

Отборът на Борусия (Д) също не успя да спечели мача си. "Жълто-черните" едва отърваха загубата, завършвайки при 1:1 като гост на средняка Кьолн.

Въпреки по-добрата игра на гостите първият гол падна във вратата на Роман Вайденфелер. В 28-ата Йонас Хектор центрира и Артьом Рудневс отбеляза с глава с прецизно насочване в левия долен ъгъл от 16 метра - 1:0.

В 75-ата Адриан Рамос замени Сократис в опит за усилване на нападението. В 90-ата Рамос намери Ройс в наказателното поле и техничният халф вкара с насочване от 11 метра - 1:1. В 93-ата Салих Йозджан получи втори жълт картон след нарушение срещу Дембеле. Последните секунди напрежението беше пред вратата на Кьолн, но нов гол не падна.

Борусия вече е на цели 8 точки зад Байерн (Мюнхен).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА