12 Декември, 2016 22:55 908 1

И Лоренсо смята, че има опит за ощетяване на Ducati

  • хорхе лоренсо-
  • ducati-
  • motogp

И Хорхе Лоренсо вярва, че намеренията на организаторите на MotoGP да премахнат аеродинамичните крила от машините, които работеха толкова добре за Ducati, е опит да елиминират предимството, което си създаде италианският конструктор с тях.

През първата половина от 2016 година Ducati бяха въвлечени в битка за спасяването на крилата, които са ключов елемент при контрола на огромната мощност на машината. Те обаче изгубиха войната, след като напрежението от останалите отбори нарасна и "поради съображения за сигурност и свиване на бюджетите на отборите" крилата бяха забранени за сезон 2016.

Италианският бранд обаче продължава да вярва, че единствената причина за решението е преднамерена и цели да ги ощети. На същото мнение е и новото попълнение на отбора Хорхе Лоренсо.

"Ако крилата наистина бяха толкова опасни за мотоциклетистите, организаторите щяха да ги премахнат още след второто състезание с тях. Пистата в Барселона бе променена десет минути след трагичния инцидент с Луис Салом, така че как ще ни позволят да ги използваме, ако реално ни застрашават до такава степен. По мое мнение тук играе огромна роля влиянието на големите играчи", заяви Лоренсо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Менгеле

    0 0 Отговор
    Не дей рева бе. От Мото ГП толерират точно Дукати. Огромната мощност идва от 20% по-големият обем на двигателя. От там и по-голям въртящ момент. Уж има правила, за Дукати не важат. Кой им е виновен, че не могат да направят 4 цилиндров двигател? Като не могат, да гледат МотоГП по телевизията.