16 Декември, 2016 17:53 1 339 0

Пламен Константинов изведе Локомотив на финал

  • пламен константинов-
  • локомотив (новосибирск)-
  • финал-
  • купа на русия-
  • волейбол

Българският специалист и тимът му ще спорят за трофея в Купата на Русия по волейбол

Пламен Константинов изведе Локомотив на финал - 1
Снимка: Българска федерация по волейбол

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и воденият от него Локомотив (Новосибирск) се класираха на финала за Купата на Русия. „Железничарите“ се справиха с гранда Белогорие (Белгород) с 3:1 гейма (32:30, 25:23, 23:25, 25:19) в първия полуфинал, който се игра този следобед в Сургут.

Силен мач за победителите направи Сергей Савин, който завърши с 27 точки. Николай Павлов добави 25 за успеха. От Белогорие най-резултатни с по 17 точки бяха Дмитрий Мусерский и Максим Жигалов.

Финалът за Купата на Русия ще бъде пети за клуба от Новосибирск. За последно тимът стигна до тази фаза на надпреварата през 2014-а година, а във витрината си има и два трофея спечелени през 2010-а и 2011-а.

В решаващия сблъсък Константинов и неговите състезатели ще се изправят срещу победителя от другия полуфинал между Зенит (Казан) и Динамо (Москва), които играят по-късно днес. Финалът е в събота от 16:00 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА