Last news in Fakti

19 Декември, 2016 05:45 1 101 0

Инфантино защити видео повторенията

  • инфантино-
  • видео повторения-
  • футбол-
  • модрич-
  • реал мадрид

"А ако Реал Мадрид спечели мач след видео повторение?", попита шефът на ФИФА

Инфантино защити видео повторенията - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на ФИФА Джани Инфантино за пореден път защити използването на видео повторения по време на футболните срещи. Технологията, която се използва за пръв път по време на Световното клубно първенство, предизвика двупосочни коментари в двата случая до този момент, в който се наложи тя да влиза в употреба.

Сред критиците се наредиха и старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан, както и халфът на "белите" Лука Модрич.

"Ние допускаме грешки, но това е пътят към достигането до правилните решения", заяви Инфантино.

"Г-н Модрич може и да бъде доволен от системата, ако в друг случай неговият отбор спечели даден мач заради системата, дори и това да отнеме няколко секунди повече", добави още швейцарецът.

"Дори и тези повторения да отнемат 30 секунди, 1 минута, - знаем, че определено нямаме такова време - ние трябва да помогнем на съдиите да вземат правилните решения, защото едно такова решение може да реши дори съдбата на световната титла.

"Надявам се, че до световното първенство след 2 години ще усъвършенстваме системата така, че тя да не предизвиква неодобрение", добави още Инфантино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА