20 Декември, 2016 16:28 1 391 0

Барселона намери виновник за изоставането от Реал

  • ракитич-
  • реал-
  • барселона-
  • виновник-
  • енрике

Иван Ракитич започна да мърмори срещу Луис Енрике заради новата си роля

Барселона намери виновник за изоставането от Реал - 1
Снимка: БТА/АР

Хърватският национал Иван Ракитич е изкупителната жертва на Барселона за изоставането от Реал Мадрид в Примера дивисион, пише El Mundo Deportivo.

В последно време 28-годишният полузащитник започна да остава резерва в състава на каталунците. Той не игра и в градското дерби с Еспаньол (4:1), като официалната версия беше травма. В действителност Ракитич е напълно здрав, но е изпаднал в немилост под ръководството на Луис Енрике. Халфът, който от преминаването си на "Камп Ноу" беше твърд титуляр, е започнал да мърмори за положението си, но статистиката е красноречива и Енрике се придържа към нея.

Без Ракитич в състава Барса мачка наред. Освен споменатия успех над Еспаньол, балканецът не игра и в мачовете с Осасуна (3:0) и Борусия Мьонхенгладбах (4:0). За последно Ракитич взе участие в дербито с Реал (1:1), но беше сменен в 60-ата минута от Андрес Иниеста. Срещу Реал Сосиедад (1:1) игра едно полувреме, а последният му цял мач е от 23 ноември при 2:0 над Селтик в Шотландия.

Интерес към Ракитич не липсва. През лятото името му беше свързвано с италианския шампион Ювентус, както и с част от английските грандове. След 16 кръга в Примера дивисион каталунците са на 2-ро място в класирането с 3 точки зад Реал, който е и с мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА