25 Декември, 2016 05:16 1 646 1

Клоп: Никога не бих работил в Китай

  • клоп-
  • ливърпул-
  • китай

"Знаете, че в Европа си мислят по същия начин за Висшата лига, както в Англия за Китай", разсъждава германецът

Клоп: Никога не бих работил в Китай - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че никога не би отишъл да работи в Китай. Повод за коментарите на германския специалист бе трансферът на Оскар в Шанхай СИПГ.

Според неофициална информация, сделката между Челси и китайския тим е в размер на 60 милиона паунда (70 милиона евро).

„Знаете, че в Европа си мислят по същия начин за Висшата лига, както в Англия за Китай! Обикновено, ако играч реши да отиде в Китай, то означава, че кариерата му е в зенита си. Аз смятам, че китайската лига не е мястото, където искате да играете. И единственият начин да се примамят играчите да отидат там е парите.”, обяви Клопо.

„Но във всички големи европейски лиги можете да спечелите много пари, които биха били достатъчни. Китай не е опция за мен. Може би за ваканция, но за да продължа кариерата си там – абсурд. Все пак не мисля, че китайската лига представлява заплаха за футбола, просто е друга възможност”, обясни Клоп, цитиран от „Скай Спортс”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби лигльото

    5 2 Отговор
    Аз пък бих работил в Китай ако имах хубава китайка