Last news in Fakti

24 Декември, 2016 17:26 720 0

Анчелоти: Играчите сами избират тактиката

  • анчелоти-
  • байерн мюнхен-
  • тактика-
  • система

"За мен тя не е чак толкова важна", сподели треньорът на Байерн

Анчелоти: Играчите сами избират тактиката - 1
Снимка: БТА/АР

Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти разкри, че често позволява на футболистите си да избират системата на игра.

"Ако моите футболисти предпочитат да играят при система 4-2-3-1, вместо 4-3-3, аз им позволявам да го правят. За мен системата не е чак толкова важна. Успехът идва не от нея, а от нейното приложение", коментира италианският специалист пред вестник Süddeutsche Zeitung.

"За мен са важни други фактори. Като ритъма, интензитета в играта на отбора, сигурността в комбинациите, организацията. Това може да се подобри при всяка една система на игра. В началото на сезона често избирах 4-3-3, на напоследък системата ни е 4-2-3-1."

"Играчите ме накараха да помисля върху това. На тренировки пробвахме различни системи. 4-3-3 ти дава по-голямо притежание на топката, но 4-2-3-1 е по-добра при вертикализирането на играта."

"Никога не съм смятал, че ще бъде проблем да наследя отбора от Гуардиола. Дори напротив. Моите промени обаче имат нужда от повече време след успешния период на Пеп в клуба", добави Анчелоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА