Last news in Fakti

25 Декември, 2016 12:27 809 0

Верстапен и Рикардо са като братя

  • вестапен-
  • рикардо-
  • red bull-
  • хорнер

"Двамата са в отлични отношения", радва се босът на Red Bull Кристиан Хорнер

Верстапен и Рикардо са като братя - 1
Снимка: БТА/АР

Макс Верстапен и Дани Рикардо са в много добри отношения, твърди босът на Red Bull Кристиан Хорнер. Въпреки конкуренцията на пистата между двамата предвид амбициите им, те са успели да доста близки, макар че холандецът спечели в дебюта си в Испания и за мнозина е по-добър пилот от австралиеца.

„Най-важното нещо между тях е уважението. Ние не караме нашите пилоти да излизат заедно, но искаме да показват респект както един към друг, така и към отбора“ заяви Хорнер.

„Те го направиха, а освен това отношенията им се простират и отвъд това, което е само от полза за отбора. В много отношения Даниел е като по-голям брат на Макс. Те са подобни в изискванията си, често правят идентични коментари за колата по време на състезанията“ добави той.

Рикардо имаше предимство в точките срещу Верстапен с 220-191, както и лек превес по отношение на по-доброто класиране в състезанията с 8-7. В квалификациите авансът на австралиеца бе още по-сериозен с 11-6, но това със сигурност не притеснява Макс.

По отношение на 2017-а и възможността Red Bull да има шампионска кола, босът каза: „Ние ще се справяме със ситуациите състезание за състезание. Няма смисъл да усложняваме нещата. Това винаги е била моята философия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА