Last news in Fakti

26 Декември, 2016 12:30 680 0

Лейкърс взе дербито на Лос Анджелис

  • лейкърс-
  • клипърс-
  • нба

Езерняците спечелиха срещу Клипърс за първи път от 2013-а година

Лейкърс взе дербито на Лос Анджелис - 1
Снимка: БТА/АР

Баскетболистите на Лейкърс зарадваха феновете си, след като спечелиха дербито на Лос Анджелис срещу Клипърс със 111:102. Така Езерняците прекъснаха серията си от 11 поредни загуби от градския съперник, който не бяха побеждавали от есента на 2013-а година.

Липсата на Блейк Грифин и Крис Пол нямаше как да не окаже влияние на Клипърс, а символичните домакини се възползваха по най-добрия начин, като изковаха успеха в третата част, спечелена с 34:16.

Авансът на Лейкърс от 15 точки преди последния период се оказа достатъчен, въпреки че съперникът вкара първите 11 точки в него и се приближи до 85:89. При 94:90 ДиАнджело Ръсел вкара ключова тройка, след което тимът на Люк Уолтън удържа триумфа и се подобри до 12-22.

Седем играчи на победителите завършиха с двуцифрени показатели, като Ник Йънг и Тимофей Мозгов реализираха по 19 точки, а Ръсел и Лу Уилямс по 14.

В последния мач от празничната програма Оклахома Сити спечели със 112:100 срещу Минесота у дома след 31 точки, 15 асистенции и 7 борби на Ръсел Уестбрук. Гардът не успя да стане първият в историята на отбора с 4 поредни мача с по 40 точки, но отново бе в основата на триумфа, който подобри баланса до 19-12.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА