Last news in Fakti

29 Декември, 2016 21:07, обновена 29 Декември, 2016 21:46 1 118 0

Луди моменти от Формула 1 (Видео)

  • луди моменти-
  • формула 1-
  • видео

Дали Верстапен е новият Сена, дали Рикардо задоволи жаждата си?

2016 бе много емоционална за любителите на Формула 1.

Нико Розберг стигна върха, само за да обяви че прекратява професионалната си кариера, Верстапен счупи рекорда за най-млад победител при триумфа си в състезанието за Голямата награда на Белгия, а Фелипе Маса явно все още не може да се раздели с любимия спорт.

Предлагаме Ви някои от най-лудите и забавни мигове, подбрани от Crash.net.

1. Впечатляващото пилотиране на Макс Верстапен в дъжда на „Интерлагос” му донесе третото място на финала на Гран при на Бразилия и накара специалистите да сравнят младия холандец с легендата на Формула 1 Айртон Сена.

След последния рестарт на състезанието Макс беше едва 16-и, след като в Red Bull го повикаха малко преди края, за да сменят гумите му интермедия с мокри.

След това Макс направи поредица атаки, които за 12 обиколки го изкачиха на 3-о място на финала.

Преди това Верстапен успя да излезе на второ място, след като атакува красиво Нико Розберг с Mercedes след предишното рестартиране, а малко по-късно овладя колата, която се завъртя при почти 300 км/ч, след като стъпи в голяма локва в последния завой на бразилската писта.

2. Себастиан Фетел напсува спортния директор на Ф1

Себастиан Фетел бе изместен от почетната стълбичка в състезанието за Гран При на Мексико заради наказание за опасна маневра.

Пилотът не успя да сдържи гнева си и напсува състезателният директор в Международната федерация по автомобилизъм – Чарли Уайтинг.

"Ето ти моето послание към Чарли: Да върви на майнта си!", каза пилотът в отговор на опит на един от инжинерите в екипа му да разясни позицията на директора за наказанието.

След състезанието Фетел поднесе лично извиненията си на Уайтлинг.

3. Алонсо се отърва след зловеща катастрофа в Австралия

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо претърпя ужасяваща катастрофа по време на състезанието за Голямата награда на Австралия, но остана невредим.

В 18-ата обиколка испанецът удари отзад движещия се пред него Естебан Гутиерес с Haas в зоната за спиране за завой №3 на „Албърт парк" в Мелбърн. От удара се прекърши предното дясно окачване на колата на Алонсо, той се завъртя, а след като колата му стигна пясъчната зона за сигурност веднага заора и последваха няколко премятания първо странично, а след това по надлъжната ос на болида, като накрая автомобилът му се удари в предпазната стена и се захлупи с колелата нагоре.

Алонсо успя да излезе сам от кокпита и макар и в шок се изправи на крака, като първи при него стигна Гутиерес, а след това и маршалите.

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо стана известен в последно време с нещо необичайно. Когато се качи на подиума, австралиецът сипва пенливо вино в обувката си и пие от нея. Нарича го "shoey".

След като получи приза си в Гран При на Малайзия Рикардо, той изслуша австралийския химн и отпразнува по изключително любопитен начин титлата си на "Сепанг".

По стара австралийска традиция, и вече видяна на подиума при награждаванията на Рикардо, и този път той свали обувката си, напълни я с шампанско и отпи...

За да не остане пренебрегнат, от обувката получи шанс да отпие и съотборникът му Макс Ферстапен, както и част от екипа на Ред Бул.

5. Маса може да се завърне във Формула 1

Фелипе Маса е приел предложението на Уилямс да се върне с тях за още един сезон само няколко седмици, след като обяви, че прекратява кариерата си и така отложи оттеглянето си от Формула 1.

Очаква се това да позволи на Валтери Ботас действително да замени Нико Розберг в Мерцедес, както се говори.

Отборът все още не е обявил новината официално и самият Маса не е потвърдил, но според Аутоспорт, това ще стане съвсем скоро.

Мерцедес не крият, че проявяват интерес към Ботас и се надяват той да се съгласи да заеме изневиделица освободилото се място на новия световен шампион Нико Розберг. Първоначално Уилямс бяха категорично против да им дадат пилота си, защото се очакваше догодина той е опитният в тима, който да помага на дебютанта Ланс Строл. Говори се, че Мерцедес са им предложили по-добри цени за двигателите и дори младия си пилот Паскал Веерлайн, който да замени Валтери.

Сребърните стрели заявиха, че ще обявяват официално бъдещия си пилот в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА