Last news in Fakti

3 Януари, 2017 09:24 1 767 0

Григор Димитров с първа загуба за 2017-та

  • димитров-
  • двойки-
  • маю-
  • куреши-
  • загуба

Димитров и Куреши отпаднаха на двойки в Бризбейн, българинът загуби първата битка с Маю

Григор Димитров с първа загуба за 2017-та - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров записа първа загуба през новата година. Българинът и пакистанският му партньор Айсам-Ул-Хак Куреши не успяха да се справят с най-добрата двойка в света в момента - Никола Маю и Пиер-Юг Ербер, и отпаднаха още на старта в Бризбейн след поражение с 4:6, 3:6. Мачът продължи 57 минути.

Това беше първата битка на българина с Маю, след като двамата ще спорят и на сингъл във втория кръг в Бризбейн. Димитров ще се изправи срещу французина в сряда.

В първия сет в срещата на двойки днес, след равностойна игра опитните французи стигнаха до пробив за 5:4 и след това сервираха за спечелването на сета. Димитров и Куреши поведоха с 40:30, но в крайна сметка отстъпиха в първата част - 4:6.

Ербер и Маю започнаха с пробив и втория сет. В заключителния гейм французите поведоха с 40:15 при сервис на пакистанския партньор на Димитров и реализираха втория си мачбол - 6:3.

Мачът утре на Григор с Маю ще бъде вторият сблъсък на сингъл между двамата. Те се срещнаха преди четири години и половина на тревата в Куинс, когато Димитров постигна победа със 7:6(3), 6:4. Нов успех ще позволи на Григор за трети пореден сезон да достигне до четвъртфиналите в Бризбейн и да защити 45-те си точки от 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА