Last news in Fakti

3 Януари, 2017 12:55 580 0

Пиронкова приключи участието си Китай

  • пиронкова-
  • риск-
  • тенис

Българката бе разбита от американката Алисън Риск с 6:1;6:1

Пиронкова приключи участието си Китай - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира в Шензен (Китай), отстъпвайки с 1:6, 1:6 на американката Алисън Риск. Пловдивчанката елиминира на старта Галина Воскобоева след 6:4, 5:7, 6:3, но днес приключи участието си в надпреварата.

Срещу Пиронкова Риск тръгна в атака от първия гейм и в нито един момент не промени тази стратегия, докато българката така и не намери ритъма си. Още първото подаване на Цвети се превърна в мъчителна 16-минутна битка, която тя загуби при седмия си брейкбол. Риск затвърди на нула и за 3:0 и скоро се добра за нов брейкбол за 4:0, който реализира с форхенд уинър. Пиронкова успя да вземе почетен гейм за 1:5, но световната №36 веднага затвори частта след 39 минути с още един нулев гейма за 6:1.

И във втория сет Пиронкова се представи много слабо, като единствено имаше сили за още един почетен сет.

Българката напуска турнира с 30 точки за световната ранглистата, където от тази седмица е №63. Тя прибира близо 8000 щатски долара от наградния фонд.

Риск пък се класира на четвъртфиналите, където ще премери сили с водачката в схемата и шампионка от миналата година Агниешка Радванска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА