3 Януари, 2017 23:53, обновена 4 Януари, 2017 00:03 752 0

Борнемут взе точка от Арсенал в голово шоу

  • арсенал-
  • борнемут-
  • голово шоу-
  • 3:3-
  • оливие жиру

Жиру изригна с нов гол и две асистенции при реми 3:3

Отборите на Борнемут и Арсенал изиграха паметен мач, завършил при резултат 3:3.

Двата тима си поделиха по едно силно полувреме, като домакините на "Виталити Стейдиъм" може повече да съжаляват за изпуснатите 3 точки, тъй като те съумяха да поведат с 3:0 до 60-ата минута.

Чарли Даниелс откри резултата още в 16-ата минута, след асистенция на Станислас. Защитникът овладя отлично топката, финтира Белерин и прати топката покрай Петър Чех.

Четири минути по-късно Калъм Уилсън удвои аванса на домакините от дузпа, отсъдена за нарушение на Джака.

В 58-ата минута Арсенал получи и трети гол. Ектор Белерин отново имаше вина за попадението. Той не се справи с Райън Фрейзър и играчът на Борнемут се озова на идеална позиция, след което прати топката между краката на Чех от малък ъгъл.

Все пак, и гостите се добраха до гол. Това стана в 70-та минута, след центриране на Оливие Жиру и удар с глава на Алексис Санчес на далечната греда. Това бе и първият удар на лондончани в очертанията на вратата.

Пет минути по-късно пък Лукас Перес отбеляза дебютния си гол във Висшата лига, след като Жиру получи топката в наказателното и с красиво отиграване я вдигна във въздуха, откъдето деветката на „топчиите“ я прати в далечния ъгъл.

В 83-та минута Борнемут полчуи нов неприятен удар, след като Саймън Франсис остави тима с 10 човека, тъй като влезе много остро в краката на Арън Рамзи.

Във втората минута на даденото от съдията шест-минутно продължение Оливие Жиру изравни след гол с глава при центриране от близо 20 метра. Така за първи път в историята, Арсенал стигнаха до частичен обрат, след като са губели с три гола. Оливие Жиру пък определено трябва да буде избран за играч на мача, след като се отчете с попадение и две асистенции.

Точката за "топчиите" ги оставя на четвъртото място, като при победа, тя щяха да изместят Сити от третото място. Ботнемут пък остават 9-ти с 25 пункта.

Припомняме, че само преди няколко кръга, тимът на Еди Хауи на своя земя по подобен начин изненада и друг от водещите тимове - Ливърпул. Тогава срещата дори завърши при 4:3 в полза на Борнемут.

В другите двубои от вечерта, Кристъл Палас загуби като домакин на Суонзи с 1:2, а Стоук Сити надигра с категоричното 2:0 Уотфорд.

Утре от 22 ч. българско време е голямто дерби на 19-я кръг между отборите на Тотнъм и Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА