Last news in Fakti

7 Януари, 2017 14:00 934 0

Льоб спечели петия етап на Рали Дакар

  • льоб-
  • рома-
  • рали дакар-
  • peugeot-
  • toyota

Стефан Петерханзел оглави генералното класиране

Льоб спечели петия етап на Рали Дакар - 1
Снимка: БТА/АР

Себастиан Льоб спечели петия етап при автомобилистите на Рали Дакар. Етапът бе съкратен до 219 км заради лошото време, а френският пилот на Peugeot финишира първи за 2:24.03 часа и завоюва втора етапна победа в тазгодишното издание на състезанието.

Втори завърши испанецът Нани Рома с Toyota с изоставане от 0,44 секунди, а трети е французинът Стефан Петерханзел с Peugeot на 1.31 минута след победителя.

В генералното класиране начело излезе миналогодишният шампион Стефан Петерханзел с общо време 14:02.48 часа, пред Льоб, който изостава на 1.09 минути и французина Сирил Депре с Peugeot на 4.54 минути.

При мотоциклетистите етапът беше спечелен от британеца Сам Съндърланд с КТМ. Той финишира за 2:21.51 часа и с победата си излезе начело в генералното класиране. Втори в етапа е португалецът Пауло Гонсалвес с Honda на 7.07 минути след победителя. Трети е Адриен ван Беверен от Франция с Yamaha с изоставане от 7.29 минути.

Сам Съндърланд води в генералното класиране с време 15:22.05 часа. Чилиецът Пабло Кинтания с Husqvarna е втори на 12.00 минути след водача.

Рали Дакар 2017 се провежда на територията на Парагвай, Аржентина и Боливия, като финалът е на 14 януари в Буенос Айрес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА