7 Януари, 2017 19:28 942 0

Атлетико Мадрид се измъкна срещу Ейбар

  • атлетико мадрид-
  • ейбар-
  • саул-
  • гризман

Столичани победиха с 2:0. но представянето им не бе добро

Атлетико Мадрид се измъкна срещу Ейбар - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Атлетико Мадрид успя да измъкне трите точки при гостуването си на Ейбар в мач от 17-ия кръг на Ла Лига, завършил 2:0 за момчетата на Диего Симеоне. "Червено-белите" изиграха много слабо първо полувреме, в което баският съперник беше по-силен. В 31-ата минута съдията пощади гостите от столицата, като не посочи дузпа за игра с ръка на Шиме Върсалко. В 53-ата Саул откри резултата при явна засада, незабелязана от арбитрите. В 74-ата Антоан Гризман вкара втори гол след контраатака. Успехът временно качи Атлети на четвърто място.

Диего Симеоне постави Хосе Хименес като опорен халф. Фернандо Торес получи шанс за изява на върха на атаката, а близо до него беше Антоан Гризман. През първата част домакините превъзхождаха финалиста в Шампионската лига. Дори и при слаба игра обаче "дюшекчиите" показаха, че са трудни за преодоляване. В 21-ата минута съдията Хил Мансано реши да не покаже втори жълт картон на Адриан Гонсалес за игра с ръка. В 25-ата Мигел Анхел Моя спаси след страхотна атака на баските, преминала през Андер Капа и Адриан.

В 31-ата Шиме Върсалко игра с ръка в наказателното поле, като повдигна топката от земята. Реферът подмина положението и сбърка. В 36-ата Такаши Инуи направи хубав рейд отляво, но не намери добро продължение. В 45-ата Серхи Енрик изпусна много добра възможност, след като не овладя прецизно от удобна позиция.

В 53-ата гостите от "Висенте Калдерон" откриха резултата от засада. Филипе Луиш центрира отляво, а Саул реализира с глава на първа греда, насочвайки по диагонала. Повторенията ясно показаха, че положението е нередовно.

"Синьо-червените" натиснаха в търсене на изравняването. В 68-ата минута след корнер топката беше продължена към втората греда на Моя и по чудо никой не я насочи към мрежата. В 70-ата Педро Леон пропиля чудесен шанс за 1:1, след като стреля покрай вратата. "Лос колчонерос" удариха за втори път, както те си знаят.

В 74-ата гостите организираха контраатака, Гризман комбинира с Кевин Гамейро, който отново потърси номер 7, а Гризи изпревари бранител и с шпагат се разписа от пет метра - 0:2. В 90-ата домакините отново нямаха късмет, след като първо Хименес изби от голлинията и за малко не си отбеляза автогол, а след това Хуанфран изчисти на метър от голлинията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА