Last news in Fakti

9 Януари, 2017 20:57, обновена 9 Януари, 2017 22:29 765 1

Кристиано спечели и приза на ФИФА

  • кристиано роналдо-
  • футболист на годината-
  • фифа

Португалецът бе обявен за най-добър футболист на 2016

2016 определено може да се определи като "Годината на Кристиано Роналдо". Португалската суперзвезда покори европейския връх с националния си тим, както и на клубно ниво с Реал (М). След това заби и хеттрик при успеха на Кралския клуб във финала за световното клубно първенство.

Головата машина на испанския гранд бе обявен за "Спортист №1 на Европа" и спечели четвъртата си "Златна топка".

Сега дойде време за поредното признание. То идва от ФИФА, която връчи на CR7 наградата си за най-добър футболист на 2016 - първо издание на "The Best".

Между 2010 и 2015 година наградата за "Футболист на годината на ФИФА" бе обединена със "Златната топка" на списание "Франс Футбол". От миналата година обаче наградата вече се отдели и носи името "Най-добър играч при мъжете на ФИФА"

Кристиано получи приза си на церемонията в Цюрих лично от президента на Световната футбола централа Джани Инафантино. Другите двама номинирани бяха Лионел Меси от Барселона и Антоан Гризман от Атлетико Мадрид.

„Невероятно е. Това не е първата ми награда, но сякаш наистина я получавам за първи път – посочи Роналдо, получил най-много гласове от треньори и капитани на професионални отбори по света. -

Миналата година бе мечтана за мен. Най-добрата в моята кариера. Спечелих Европейското първенство с Португалия и Шампионската лига с Реал Мадрид. Искам да благодаря на своите съотборници, защото без тях нямаше как всичко това да се случи. Направих всичко по силите си и оправдах високите очаквания, затова съм горд.

Благодаря на семейството си, а и на всички колеги по света, гласували за мен. Съжалявам, че футболистите на Барселона не можаха да дойдат, но все пак имат мач”, допълни Роналдо, визирайки липсата на всички състезатели на каталунците, оправдали отсъствието си от церемонията в Цюрих с двубоя-реванш срещу Атлетик Билбао в сряда вечер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    0 1 Отговор
    Мачкай, баче Кико!