Last news in Fakti

15 Януари, 2017 14:10 776 0

Левски пести по 15 хил.евро от Деса

  • деса-
  • левски-
  • заплата-
  • подготовка-
  • бягство

Възможно е казусът да стигне и до ФИФА

Левски пести по 15 хил.евро от Деса - 1
Снимка: levski.bg

Ненаправилият нищо впечатляващо за „Левски" перуанец Хеан Деса по-скоро ще бъде в помощ на „Левски" с желанието си да напусне клуба. Оказва се, че той е най-скъпоплатеният футболист на „сините" с 15 000 евро заплата на месец, пише "24 часа".

Въпреки че има действащ договор с „Левски", крилото не се прибра в България за подготовка, а е в родината си и иска да си намери отбор там, за да стигне до националния отбор. Заради отсъствието му на „Герена" са предприели процедура за дисциплинарно уволнение.

В интервю Деса отрече да преговаря с бившия си тим „Алианса" (Лима). Той обаче призна, че агентът му води разговори с други клубове, където да продължи евентуално кариерата си. Перуанецът обаче не пожела да разкрие техните имена.

„Ако „Университарио" реши да ми предложи договор, мисля, че мога да кажа „да". Със сигурност бих помислил малко, тъй като все пак съм продукт на школата на „Алианса". Но всяко място, на което ще се чувствам добре, е опция за мен. „Университарио" е голям отбор, който разполага с качествени и много опитни играчи", казва Деса.

На въпрос защо не се яви на предсезонна подготовка в София, 23-годишният Хеан отговаря:"Имах разрешение да закъснея заради раждането на дъщеря ми Виктория. През тези дни обмислих възможността и взех решение да обясня на клуба, че няма да се върна поради причини и случки, които имах в България. В Левски не бяха много позитивни с мен. Но се водят разговори, постоянно има такива. Ще се постигне добро споразумение, това ме прави по-тих в момента", обясни Деса и потвърди, че скоро ще подпише с местен клуб.

"Виждам и други опции за себе си. Главната причина да остана е, че искам да играя в Перу. В началото ми бе много трудно в България, защото имах много контузии. Но всеки знае, че си спечелих място и накрая играех, финиширах добре. Но в момента ми трябва ритъм, повече мачове, за да постигна целта си - да съм национал", подчерта той.

И докато Деса е на топло в Перу, то Левски обмисля какви мерки да предприеме срещу най-скъпо платения си футболист. Ясно е, че той повече няма да играе на „Герена". Сините могат да разтрогнат договора по вина на играча или да го уволнят дисциплинарно.

Възможно е казусът да стигне и до ФИФА, още повече ако Хеан подпише на своя глава с Университарио. Явно обаче това не стряска Деса, който е убеден, че напролет ще играе футбол и скоро ще си заслужи доверието на националния селекционер Рикардо Гарека. Въпреки че специалистът вече каза, че "Деса е отличен играч, но има проблеми с главата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА