Last news in Fakti

15 Януари, 2017 18:16 1 246 0

Евертън направи за смях Манчестър Сити

  • евертън-
  • манчестър сити-
  • миралас-
  • лукаку

"Карамелите" сразиха с 4:0 "гражданите"

Евертън направи за смях Манчестър Сити - 1
Снимка: БТА/АР

Евертън разби с 4:0 Манчестър Сити на "Гудисън Парк" в среща от 21-ия кръг на Висшата лига. Тимът на Роналд Куман изигра изключително силен мач и нанесе oгромно унижение на "гражданите" и Хосеп Гуардиола.

Ромелу Лукаку (34) и Кевин Миралас (47) дадоха комфортна преднина на домакините, преди на сцената да се появят младоците Том Дейвис (79) и Адемола Лукман (90+4), които оформиха крайния успех за тима си.

Домакините започнаха по-силно срещата и още в 9-ата минута можеха да поведат в резултата. Кевин Миралас прати топката във вратата на Браво, но попадението беше отменено заради засада.

Постепенно "карамелите" заиграха по-защитно и разчитаха предимно на контраатаки. "Гражданите" поеха инициативата и създадоха няколко добри положения за гол, които обаче бяха пропилени от Де Бройне, Агуеро и Стърлинг.

Така се стигна до 34-ата минута, когато тактиката на Евертън проработи. Кевин Миралас беше изведен в коридор и пусна мигновено към непокрития в наказателното поле Ромелу Лукаку. Белгиецът не се бави и с десния крак прати топката във вратата на Сити.

До края на първата част гостите направиха всичко възможно да стигнат до изравнителен гол, но така и не съумяха да реализират създадените положения.

Две минути след почивката Евертън стигна до второ попадение. Кевин Миралас беше изведен добре от Баркли и с хубав удар от границата на наказателното поле прати топката във вратата.

Лошото начало на втората част стъписа играчите на Хосеп Гуардиола, които така и не успяваха да намерят верния път към вратата на Роблес. "Карамелите" пък продължиха с уверените си действия. Така се стигна до 79-ата минута, когато юношата на Евертън Том Дейвис направи резултатът класически. 18-годишният талант поде контрааката за своите и пусна пас към Рос Баркли. Английският национал я върна към младока, който с технично отиграване прати топката във вратата на Браво.

В последните секунди и 19-годишният Лукман, който дебютира във Висшата лига, се разписа за крайния резултат. След щастлив рикошет топката попадна в него и той с мощен удар от малък ъгъл реализира.

След тази среща Сити е 5-и в класирането с актив от 42 точки, докато 'карамелите" са 7-и с 33 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА