Last news in Fakti

15 Януари, 2017 21:24 933 0

Ракетата "оцеля" срещу Лян Уенбо

  • уенбо-
  • о'съливан-
  • снукър-
  • мастърс

Китаецът изпусна мачбол и О'Съливан обърна срещата

Ракетата "оцеля" срещу Лян Уенбо - 1
Снимка: БТА/АР

Шампионът от миналата година Рони О'Съливан спаси мачбол и обърна Лян Уенбо от 4-5 до 6-5 в драматичен първи мач от първи кръг на снукър турнира Мастърс, провел се в лондонската зала "Александра Палас".

Китаецът взе приличен аванс в първия фрейм, но на няколко пъти изпускаше позицията и беше принуден да играе сейфти. В този компонент от играта обаче Ракетата взе предимство, вкара по феноменален начин последната червена топка на масата и разчисти цветните, за да открие резултата.
Началото на втория фрейм приличаше на първия - Лян взе аванс от 40 точки, но не успя да влезе в групата червени и отново игра защитен удар. Рони отново избухна с дълга от дистанция и след брейк от 55 точки постави снукър по последната червена топка. Китаецът се измъкна, но остави мишената за средния джоб и петкратният световен шампион дръпна с 2-0 след серия от 55 точки.

Англичанинът атакува червена за горния ляв джоб и я пропусна, оставяйки добра позиция на своя противник. Този път Уенбо демонстрира устойчивост и след халф-сенчъри брейк от 109 точки намали пасива си.

Азиатецът взе комфортна преднина и в следващата партия, но даде няколко възможности на своя опонент. О'Съливан не се възползва и допусна няколко груби пропуска, "асистирайки" на близкия си приятел за изравняването на резултата във фреймовете: 2-2.

След почивката шесткратният победител в надпреварата си върна аванса от две партии, поемайки контрола върху масата със солидни халф-сенчъри брейкове от 89 и 80 точки.

Виртуозно изтегляне от зелена за червена с два борда на Рони "взриви" залата в седмата партия, но не след дълго Лян също обра овациите с дълъг плант за горния ляв джоб и серия от 65 пункта и малко по-късно намали резултата, а след халф-сенчъри брейк от 83 точки доведе нещата до 4-4.

Британецът поведе с трийсетина точки във възловата девета партия, но направи груб пропуск и настани съперника си край зеленото сукно. Брейк от точно 50 точки даде лека преднина на китаеца, който успя да довърши започнатото малко след това и се доближи на един фрейм от победата.

Опрян до стената, Ракетата направи куп грешки в началото на следващата част, като дори беше на един фаул от служебна загуба на фрейм и мач. Той получи златен шанс, стигна до фреймбол и го пропусна. Така Лян трябваше да разчисти цветните, за да спечели, но той пропусна своя мачбол - черната топка.

В решителната част Рони получи възможност да остане край масата след добро начало и не само се спаси, но завърши мача с пълно разчистване и сенчъри брейк от 121 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА