Last news in Fakti

17 Януари, 2017 10:24 617 0

Серина Уилямс започна убедително в Мелбърн

  • уилямс-
  • бенчич-
  • australian open-
  • плишкова

Каролина Плишкова стартира с убедителна победа

Серина Уилямс започна убедително в Мелбърн - 1
Снимка: БТА/АР

Световната №2 Серина Уилямс направи първата крачка към спечелването на седма титла на Откритото първенство на Австралия. 35-годишната американка победи в първия кръг Белинда Бенчич от Швейцария с 6:4, 6:3.

В Мелбърн Серина ще се опита да задмине Щефи Граф, която има 22 титли от Големия шлем. В момента Уилямс също е с 22 в актива си. Срещу Бенчич Серина беше затруднена в първия сет, но постигна решителен пробив в десетия гейм. Във втората част тя поведе с 5:0, но швейцарката успя да спечели три гейма преди да се предаде.

Следващата съперничка на опитната американка ще бъде чехкинята Лусие Шафаржова, която отстрани Янина Викмайер след 3:6, 7:6(7), 6:1.

Поставената под №5 в схемата в Мелбърн Каролина Плишкова стартира с убедителна победа над Сара Сорибес Тормо от Испания с 6:2, 6:0. Във втория кръг тя ще се изправи срещу Анна Блинкова от Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА