Last news in Fakti

22 Януари, 2017 13:41, обновена 22 Януари, 2017 14:07 642 0

Аоияма приключи със загуба турнира в Токио

  • аоияма-
  • сумо-
  • токио

Българският състезател по сумо Даниел Иванов-Аоияма приключо участието си в Големия януарски турнир по сумо в Токио със загуба, но въпреки това остана с положителен баланс от 8 победи и 7 загуби след 15-те схватки.

В двубой от последния кръг кръг "маегашира-7" Аоияма пробва да приложи фронтално избутване срещу съперника си "маегашира-2" Араваши, който обаче контраатакува с "хикаке" и в гръб атакува българина, за да го извади извън очертанията на дохиото.

Купата на Императора спечели "озеки" Кисеносато, който в последния мач за деня победи великия шампион "йокозуна" Хакухо. Така Кисеносато завърши турнира с впечатляващия баланс от 14 победи и само 1 поражение. Следващият Голям турнир по сумо ще се проведе през март месец в Осака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА