22 Януари, 2017 21:08, обновена 22 Януари, 2017 21:09 844 0

Челси продължава да трупа точки на върха

  • челси-
  • висша лига-
  • хъл сити

"Сините" от Лондон се справиха със съпротивата на Хъл Сити

Челси продължава да трупа точки на върха - 1
Снимка: БТА/АР

Челси постигна победа с 2:0 при домакинството си на Хъл Сити в среща от 22-ия кръг на английската Висша лига.

Гостите играха силно на "Стамфорд Бридж", но така и не успяха да си тръгнат поне с равенство от Лондон. "Тигрите" имаха своите шансове, но не ги оползотвориха, а след това късен гол в продължението на първото полувреме на Диего Коста ги обезвери. Бразилецът с испански паспорт реализира в 45+7', а продължението бе дълго заради контузията на Райън Мейсън в 14-ата минута.

Халфът на Хъл получи удар в главата от Гари Кейхил и дълго време лекарските екипи не посмяха да го изнесат на носилка. В крайна сметка това се случи, а на лицето на Мейсън беше поставена кислородна маска и се очакват подробности за състоянието му. Крайното 2:0 оформи Кейхил в края на мача.

Така Челси събра 55 точки и се възползва от вчерашните грешни стъпки на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм и Ливърпул, които не спечелиха своите двубои. От конкурентите на "сините" единствено Арсенал спечели точки и се намира на второ място, на 8 пункта зад възпитаниците на Антонио Конте. Хъл е на предпоследна позиция с едва 16 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА