Last news in Fakti

24 Януари, 2017 14:24 1 254 0

Рос Браун е новият шеф на Формула 1

  • браун-
  • формула 1-
  • шеф-
  • бретчс

Бившият директор на Ferrari и Mercedes ще отговаря за спортната част

Рос Браун е новият шеф на Формула 1 - 1
Снимка: БТА/АР

Рос Браун получи важна ръководна функция във Формула 1, след като американската корпорация "Либърти Медиа" обяви приключването на сделката за закупуване на контролния пакет акции на най-престижната моторна надпреварата.

Бившият директор на Ferrari и Mercedes ще бъде спортен директор на Формула 1 и ще играе важна роля за развитието на надпреварата, а търговската част от Формула 1 ще бъде управлявана от бившия шеф на телевизия ESPN Шон Бретчс.

Както е известно, за нов изпълнителен директор и генерален промоутър беше назначен Чейз Кери, който заменя на поста освободения от новите собственици Бърни Екълстоун. 86-годишният британец ръководеше Формула 1 почти 40 години, но сега му е предложено да остане само като почетен президент.

"Либърти Медиа" закупи 18,7% от Формула 1 срещу 746 милиона долара през септември миналата година, а през декември събра още 1,5 милиарда от инвеститори, за да изкупи оставащата част от контролния пакет.

Целта на новите собственици е увеличаване на печалбите. Според медийния милиардер Джон Малоун това ще се случи с повече състезания в календара, по-големи приходи от телевизионни права, по-силно използване на социалните мрежи, подобрена дигитална стратегия, подсилване на американския пазар и привличането на нови инвеститори.

Налаганата от Екълстоун експанзия в Азия се очаква да спре за сметка на връщането в календара на някои традиционни писти като например „Хокенхайм” и „Нюрбургринг” в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА