Last news in Fakti

30 Януари, 2017 20:00 744 0

Бърни: Няма да правя конкуренция на Формула 1

  • бърни-
  • конкуренция-
  • формула 1

Бърни Екълстоун бе категоричен, че няма никакво желание да създава конкурентен на Формула 1 шампионат.

Бившият шеф бе начело на надпреварата в продължение на повече от 40 години, но на това бе сложено край с идването на новите собственици Liberty Media, които ще търсят друг път за развитието на шампионата заедно с новия изпълнителен директор Чейс Кери и неговия екип.

"Искам да сложа край на слуховете, че ще създам серии, които да бъдат конкурентни на Формула 1. Изграждах този шампионат в продължение на близо 50 години, от което съм горд, и последното нещо, което искам да видя, е той да бъде разрушен", сподели Бърни.

Той допълни, че новите собственици ще разделят работата помежду си и ще поемат по различен от неговия път за управление, така че да бъдат достигнати финансовите резултати, искани от акционерите.

"Надявам се, че феновете на Формула 1 ще оценят намеренията на Чейс да върне парите обратно в спорта", завърши Екълстоун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА