Last news in Fakti

31 Януари, 2017 11:57 971 0

Не допуснаха измамници на Australian Open

  • измамници-
  • australian open-
  • залози-
  • полиция-
  • задържане

Двама естонци са спрени на летището в Мелбърн от австралийските власти

Не допуснаха измамници на Australian Open - 1
Снимка: shutterstock.com

Двама естонци са спрени на летището в Мелбърн от австралийските власти. Двамата мъже са искали да посетят мачове от Australian Open. Причина за задържането им е, че полицията е открила у естонците техника, с която се манипулират спортни залози.

Измамата е следната: двамата естонци присъстват на мачове от Australian Open и казват на човек, който се намира в Европа, кой тенисист печели следващата точка. Човекът, който е в Европа, прави прогноза в сайтовете за спортни залози и така винаги печели. Това е възможно поради 10-секундното забавяне в сайтовете за залози. Този вид печелене на пари е незаконно.

Разследващите на летището в Мелбърн претърсили багажа на двамата естонци и открили няколко микрочипа, кабели и устройства за отключване на автомобили. След щателен разпит станало ясно, че мъжете искали да мамят по време на турнира от Големия шлем. Естонците все още са на летището, а целта пред полицията е да разбере, кой е поръчал измамата и дали и преди мъжете са правили подобни измами.

"Знаем, че измамници, особено от Източна Европа, които са свързани с криминални синдикати, набелязват международни спортни събития и правят измами със залози", заяви шефът на граничната полиция на Австралия Роман Куаетфлик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА