3 Февруари, 2017 14:40 932 2

Радо Янков спечели състезанието в Банско

  • янков-
  • галмарини-
  • гигантски слалом-
  • банско-
  • сноуборд

Българинът се справи с Невин Галмарини на финала

Радо Янков спечели състезанието в Банско - 1
Снимка: БТА/АР

Носителят на Големия Кристален глобус в паралелните дисциплини на сноуборда за 2016 година Радослав Янков триумфира в паралелния гигантстки слалом на Световната купа по сноуборд в Банско.

На финала той победи швейцареца Невин Галмарини. Българинът дръпна в средата на трасето, а две врати преди края съперникът му падна. Така Янков си отмъсти и за загубата преди 6 дни от Галмарини в Словения.

Янков прибавя към актива си 1000 точки в генералното класиране за Големия Кристален глобус, като съкрати преднината на лидера Бенямин Карл.Радо Янков спечели състезанието в Банско
Снимка: БТА/АР

След като с лекота преодоля квалификациите, състезателят от Чепеларе нямаше проблеми и в осминафиналния дуел с Александър Бергман. Германецът допусна грешка малко след средата на трасето и до финала Янков не беше затруднен, класирайки се напред.

Радо Янков спечели състезанието в Банско
Снимка: БТА/АР

На четвъртфиналите Янков се справи с четирикратния световен шампион от Канада Джеси Джей Андерсън. В полуфиналната среща българинът победи лидера в генералното класиране Бенямин Карл с повече от секунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    4 0 Отговор
    Машина!!!!! Евалата! Неделя и аз ще викам за теб!!!!
  • 2 BUBU

    1 0 Отговор
    БРАВО РАДО ,С ТЕБ СМЕ–СЛАГАЙ ГИ НА БОРДА СИ!!!!!