Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 19:26 966 0

Барселона се разправи с Атлетик Билбао

  • барселона-
  • атлетик билбао-
  • алкасер-
  • меси-
  • видал

Каталунците победиха с класическото 3:0

Барселона се разправи с Атлетик Билбао - 1
Снимка: БТА/АР

Шампионът Барселона срази като домакин Атлетик (Билбао) с 3:0 в среща от 21-ия кръг на Примера дивисион и се доближи само на точка от лидера Реал (Мадрид), който има два мача по-малко на сметката си.

Треньорът Луис Енрике пусна в игра Пако Алкасер в атака на мястото на уругваеца Луис Суарес, а сред неочакваните от испанските медии титуляри бяха още Алейш Видал, Рафиня Алкантара и Арда Туран. В състава на гостите пък се завърна Йерай Алварес, който преди малко повече от месец беше опериран заради тумор.

Още във втората минута баските можеха да шокират домакините, но след удар на Раул Гарсия топката срещна близката греда, а след това Самюел Юмтити изби пред Лекуе. „Лъвовете” продължиха да затрудняват каталунците, които обаче поведоха в резултата с гол на Пако Алкасер (18) след пробив и асистенция на Неймар. Това бе първо попадение на Алкасер за първенство с екипа на Барса след трансфера си на „Камп Ноу.

Въпреки гола гостите продължиха да са по-активни в търсене на гола. Пропуски за тях направиха Раул Гарсия и Иняки Уилямс. Непълно нелогично с оглед на играта домакините вкараха второ попадение чрез Лионел Меси (40), който опита центриране от пряк свободен удар, но в крайна сметка заблуди вратаря Горка Ираисос и топката влезе в мрежата за 2:0.

След почивката пропуски имаше и пред двете врати, а в 64-ата Сержи Роберто влезе в игра на мястото на Меси, който определено получи минути за почивката от треньора Луис Енрике. Алейш Видал (67) пък окончателно сложи точка на спора с гола си за крайното 3:0. Четири минути по-късно Ираисос се намеси блестящо след удар на Неймар. До края на мача не паднаха други попадения и каталунците очаквано се поздравиха с победата.

След успеха си Барса е на второ място с 45 точки и само на точка от върха. Атлетик (Билбао) е осми с 32 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА