Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 18:41, обновена 9 Февруари, 2017 20:32 5 239 0

Григор Димитров победи

  • григор димитров-
  • йежи янович-
  • софия оупън-
  • тенис

Българинът надделя трудно над Янович с 4:6, 6:3, 7:5

Григор Димитров победи - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров победи трудно поляка Йежи Янович в първия си мач пред родна публика на турнира в София от сериите ATP 250.

В двубоя от втория кръг на турнира българинът спечели със 4:6, 6:3, 7:5 пред пълните трибуни на "Арена Армеец" за малко над два часа игра.

Следващият съперник на хасковлията ще е Виктор Троицки от Сърбия.

Григор Димитров победи

Григор Димитров бе притиснат на свой сервис още в откриващия гейм в мача, но успя да го измъкне от ситуация 0:30, помагайки си с три аса. Полякът изравни сравнително лесно за 1:1 и още в следващата част стигна до три възможности за пробив при 0:40. Българинът не успя да обърне гейма и допусна пробив, който в последствие се оказа и решаващ за изхода на сета.

Григор Димитров победи

Вторият сет отново не започна по най-добрия начин за българския тенисист. Димитров допусна съперникът му да "дръпне" с 15:40, имайки два брейпоинта, но със серия от силни първи сервиси хасковлията се справи и достигна до предимство. В този момент двамата тенисисти заиграха точка за точка, но в крайна сметка първата ни ракета печели дългия гейм за 1:0.

Янович не остави шансове на българина в следващата част и бързо взе подаването си за 1:1 гейма. В ответния обаче Димитров върна жеста и със силна игра поведе отново за 2:1. Страхотен минаващ удар на Григор остави Янович безпомощен на мрежата и Димитров стигна до точка за пробив при 30:40. Шансът бе пропуснат, но при втория нямаше прошка – 3:1. Добрата игра на хасковлията продължи и той затвърди пробива си за 4:1. До края нови пробиви нямаше и българинът затвори сета с 6:3.

Григор Димитров победи

Димитров притисна съперника на негов сервис в откриващия гейм на третия сет, но Янович се справи от ситуация 40:40 и успя да поведе с 1:0. Резултатът бе изравен секунди след това с гейм на нула за българина. Резултатът вървеше гейм за гейм до 3:2 в полза на поляка, когато той получи две възможности за пробив, но Димитров се справи в ситуация от 15:40, изравнявайки с красив минаващ удар по правата. Последваха няколко поредни равенства, но в крайна сметка най-добрият ни тенисист се справи с трудността - 3:3 гейма. Седмият гейм бе маратоснки и продължи почти десет минути. В него Янович отрази три брейкбола на Димитров и в крайна сметка отново поведе за 4:3. Българинът обаче не загуби концентрация и отговори с нов бърз гейм на нула. Янович обаче направи същото в деветия гейм за 5:4 в своя полза. При 5:5 обаче полякът рухна, хвърлил прекалено много усилия в предходните части и Димитров получи шанс да сервира за мача при 6:5. БЪлгаринът се възползва по отличен начин и със силни и добре насочени сервиси затвори мача.

Сред зрителите в зала "Арена Армеец" бяха служебният министър-председател Огнян Герджиков, както и звездата на сръбската музика Лепа Брена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА