10 Февруари, 2017 15:23 1 282 3

Албански герой иска да става българин

  • садику-
  • албания-
  • българия-
  • гражданство

Армандо Садику подал необходимите документи в София през януари

Албански герой иска да става българин - 1
Снимка: БТА/АР

Суперзвездата и народен герой в Албания Армандо Садику призна, че иска българско гражданство. Той е първият и досега единствен голмайстор за националния тим на родината си на голям футболен форум. От неговия гол срещу Румъния за успеха с 1:0 в груповата фаза на Евро 2016 миналото лято във Франция насам обаче нищо не е така за Садику, както е било. „Моят живот напълно се промени. Аз обаче ще си остана същия Армандо”, казва албанският национал. Не съвсем обаче, защото от швейцарския вестник „Блик” разбрали, че нападателят на Лугано иска да стане българин.

„Така е, моите родители имат български паспорт, затова и аз подадох молба за такъв”, признава 25-годишният нападател пред медията. Той е собственост на ФК Цюрих, а в началото на този сезон бе преотстъпен на Лугано, който също играе в швейцарската елитна Суперлига.

Процедурата за придобиване на българско гражданство е в ход, след като през януари албанецът бил в София да подаде документи и затова пропуснал два дни от зимната подготовка на Лугано.

Основната причина Садику да иска български паспорт и двойно гражданство е мечтата му да играе в чужбина. „Англия или Италия ме привличат”, каза нападателят още след края на Евро 2016 във Франция. Сърцето му обаче остава в Албания.

С албанско и българско гражданство ще бъде по-лесно за Садику да си уреди трансфер в големите европейски първенства като английското и италианското. Това е така, защото футболистите от страни-членки на Европейски съюз като България има по-малко ограничения, отколкото за такива извън ЕС като Албания. Броят на футболистите извън ЕС в Серия „А” е ограничен до двама на отбор. Според Садику албанците не бива да се притесняват, че със своето двойно гражданство той ще играе с половин сърце за родината си, за чийто национален тим има вече 24 мача. „За мен е голяма гордост да нося албанския екип и да мога да представям моята страна. Винаги ще давам всичко от себе си. Повече от 100 процента”, уверява Садику феновете в родината си.

Източник: Блиц


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    Браво правете ги Българи.те са си националисти само когато им изнася показват Българския паспорн .
  • 2 Гиви син Зураба

    0 0 Отговор
    Първо да го покръстят!!!И тогава българин!!Българите са Християни не порязани фесове!!

    Коментиран от #3

  • 3 xxx

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гиви син Зураба":

    В Албания има доста християни, даже са горе-долу по-равно спрямо мюсюлманите!