13 Февруари, 2017 11:56 722 1

Уреждат контрола между България и Македония

  • контрола-
  • македония-
  • българия

Мачът най-вероятно ще се играе на 28 март

Уреждат контрола между България и Македония - 1
Снимка: БТА/АР

Националите най-вероятно ще изиграят контрола с Македония след световната квалификация срещу Холандия в София през март, пише "24 часа". Датата 28 март е свободна, като съседите почти са се съгласили на мача и е въпрос на дни да се подпише договор. Македонците имат и оферта от Беларус, но по принцип не искали да пътуват далеч.

Контролата е по искане на националния селекционер Петър Хубчев, който прави всичко възможно да изгради основите на отбора, след като пое на пожар поста от Ивайло Петев, който предпочете офертата на Динамо (Загреб). Заради това се прави и двустранната игра срещу младежкия национален отбор през февруари, в която ще бъдат викани играчи само от родното първенство.

Хубчев и неговият помощник Георги Донков работят денонощно по анализите на играта на холандците, които са следващият ни съперник. Двамата използват най-модерната техника за анализ на играчите на съперника.

След четири кръга в световните квалификации Холандия е на второто място в групата ни със 7 точки, колкото има и Швеция. Двата тима са на 3 от лидера Франция. България е на 4-о място с 6 точки, а Беларус и Люксембург са на последните две места с 2 и 1.

Мачът с Холандия е на 25 март от 21:45 часа на стадион "Васил Левски". Хубчев иска да има повече игрови опит за отбора и заради гостуването на Беларус в Минск в началото на юни. Този мач е следващият ни от световните квалификации, като шансовете ни за класиране на финалите в Русия са повече от минимални.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 0 Отговор
    А бе това е все едно да играем срещу себе си. Даже и благословиите на терена ще са едни и същи.