Last news in Fakti

2 Март, 2017 10:57 895 2

Кои са най-лоялните играчи в Европа?

  • буфон-
  • тоти-
  • тери-
  • лоялност-
  • проучване

Буфон, Тоти и Тери не са предавали клубовете си

Кои са най-лоялните играчи в Европа? - 1
Снимка: БТА/АР

Световната футболна обсерватория CIES направи проучване в най-силните пет първенства в Европа кои са играчи са били най-лоялни към отборите си и са играли само за един отбор. Изследват се футболисти, които имат определен период в даден клуб без прекъсване.

Едва ли е изненада, че легендата на Рома Франческо Тоти е убедителен лидер в това изследване с 24 поредни години. Той играе за римските вълци от 1993-а година насам. Далече на второто място е е централният бранител на Челси Джон Тери, който играе за сините 18,5 години. Третото място си поделят двама футболисти - най-добрият вратар на планетата Джанлуиджи Буфон от италианския хегемон Ювентус, който дойде от Парма, и дефанзивният халф на френския Каен Никола Собе. Те са играли по 15.5 години за отборите.

Също така се вижда, че най-дълго се задържат играчите в Бундеслигата. Там средният престой на футболист е 8.6 години, следвани от футболистите във френската Лига 1 със 7.7 години. Но пък Олимпик (Марсилия) е пълна противоположност на тенденцията във Франция. Оказва се, че там освобождават играчи средно на година и половина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо Пешо

    0 0 Отговор
    Добре де, а Паоло Малдини и Франко Барези къде са?
  • 2 Митко

    1 0 Отговор
    Гигс къде е?