5 Март, 2017 20:33 853 1

Веселин Топалов игра шах с деца от Плевен

  • плевен-
  • шахмат-
  • веселин топалов
Веселин Топалов игра шах с деца от Плевен - 1

Плевен бе домакин на шахматен сеанс, който световният шампион Веселин Топалов проведе с участието на 25 деца. На събитието в Актовата зала на Община Плевен присъстваха още президентът на Българската федерация по шах Силвио Данаилов, изпълнителният директор на БФШ Николай Велчев, кметът на община Плевен Георг Спартански и други. Проявата предизвика огромен интерес от страна на шахматната общност в Плевен, събирайки десетки състезатели, ветерани шахматисти и любители.

Веселин Топалов благодари за поканата да гостува в Плевен, където идва за първи път. Той отбеляза, че Плевен е един от шахматните градове на България, дал на родния шахмат изключителни таланти. "Надявам се да успея да дам своя принос за развитието на малките плевенски шахматисти и да им дам кураж да тренират шах, защото това е нещо много полезно", допълни Веско Топалов.

"За нас е чест и гордост, че в този град виждаме един огромен интерес към шахмата, а всички знаем, че той е съчетание от спорт, култура, възпитание, образование, наука и изкуство и една от най-красивите игри в хилядолетната история на човечеството". С тези думи се обърна към плевенчани Силвио Данаилов преди старта на шахматния сеанс. Той обясни, че проявата е част от инициативите, които Фондация „Веселин Топалов“ организира в подкрепа на млади български таланти. "Втората причина с Веско да сме тук е от уважение към нашия много добър приятел Васил Антонов – член на Управителния съвет на БФШ, който е един истински български патриот и човек, чиято помощ винаги е била от огромно значение за Федерацията", каза още Данаилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д. Симеонова

    0 0 Отговор
    Браво! Поздравления за децата на Плевен и благодарности към В. Топалов!