Last news in Fakti

8 Март, 2017 03:00 2 114 0

Тракане с лъжици - руската вувузела (Видео)

  • лъжици-
  • вувузела-
  • световно първенство-
  • футбол-
  • русия-
  • мондиал 2018-
  • рустам нугмагов

Необичаен инструмент очаква футболните запалянковци на Мондиал 2018

Тракане с лъжици - руската вувузела (Видео) - 1

Футболните фенове по трибуните на Мондиал 2018 в Русия ще се "въоръжат" с лъжици, пише 66.ру. Именно това ще е националният инструмент на руските привърженици по време на световното първенство догодина.

Авторът на проекта "Лъжиците на победата" е на Рустам Нугмагов. Той бе един от десетките, одобрени от президента Владимир Путин, подписал указа "В подкрепа на творческите проекти от общонационално значение в областите на културата и изкуството" за отпускане на държавни средства.

От 2011-а насам, когато бе подписано разпореждането, в Русия работят неуморно, търсейки най-характерен инструмент за тяхната култура. Подобна традиция нашумя покрай футболния форум в Южна Африка, където местните издаваха силен шум на стадионите със своите вувузели.

Нугматов споделя, че всяка страна-домакин е имала своя фенски атрибут - ЮАР - вувузели, САЩ - пластмасови ръкавици за ръкопляскане; корейците - надуваеми пръчки, а бразилците - каширола. Така той иска да наложи дървените лъжици като отличителен белег на световното първенство в Русия през 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА