13 Март, 2017 13:26 1 192 1

McLaren обмисля раздяла с Honda

  • mclaren-
  • honda-
  • алонсо-
  • раздяла-
  • двигатели

Непрекъснатите проблеми и липсата на мощност могат рано да прекратят сътрудничеството

McLaren обмисля раздяла с Honda - 1
Снимка: БТА/АР

В McLaren сериозно обмислят възможността да се разделят с доставчика на двигатели Honda в края на сезона, ако проблемите продължат. Тимът може да използва клауза в договора, която да му позволи да направи това.

Тестовете през миналите 2 седмици се превърнаха в огромно разочарование за тима, който бе съпътстван от непрекъснати дефекти на моторите на японския концерн.

В резултат Фернандо Алонсо и Стофел Вандорн направиха едва 425 обиколки, което бе значително по-малко от 2016-а, когато регистрираха 710 и далеч зад Mercedes, който завъртя 1096 в Барселона.
Не само устойчивостта на двигателите обаче е проблем, тъй като се оказва, че мощност също липсва и в резултат единствено Sauber бяха по-бавни по време на пробите.

„Не мисля, че изоставаме по отношение на шасито. Големият проблем е мотора, който се чупи лесно, а освен това ни липсва и мощ. На правите сме с 30 километра по-бавни“ коментира Алонсо.

Според „Дейли Мейл“ всичко това може да означава в края на годината сътрудничеството между McLaren и Honda да бъде прекратено, въпреки че договорът е до 2024-а година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус

    1 3 Отговор
    На калпавите марката им пречи