Last news in Fakti

20 Март, 2017 11:16 935 1

Голямо пропадане за Пиронкова

  • димитров-
  • пиронкова-
  • ранглиста-
  • места

Григор Димитров удържа 13-ата си позиция

Голямо пропадане за Пиронкова - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отбеляза сериозен спад в ранглистата на WTA. Пловдивчанката отпадна в първи кръг на турнира в Индиън Уелс и се смъкна със 7 места. В момента Пиронкова заема 70-а позиция с 831 точки.

Германката Анжелик Кербер се върна на върха със 7515 точки за първи път от 15 януари, когато беше изместена от първото място от Серина Уилямс. Американката лекува контузия на коляното и няма да играе до края на месеца, което позволи на Кербер отново да оглави световната ранглиста.

При мъжете Григор Димитров запази 13-ото си място. Българинът има 2 960 точки и изостава на 350 от място в десетката на АТП, която завършва се затваря от французина Жо-Вилфрид Цонга.

Начело продължава да бъде британецът Анди Мъри с 12 005 точки, следван от сърбина Новак Джокович с 8 915 и швейцарецът Стан Вавринка с 5 705, който тази нощ загуби финала в Индиън Уелс от сънародника си Роджър Федерер. Именно 35-годишният Федерер е най-прогресиращият тенисист в топ 10, като триумфът му му осигури изкачване от десето до шесто място.

18-кратният носител на титли от Големия шлем има 4 305 точки, като изпревари в класирането не само Цонга, но големия си съперник Рафаел Надал (Испания), Доминик Тийм (Австрия) и Марин Чилич (Хърватия).

Другата промяна в топ 10 е свързана с изкачването на японеца Кей Нишикори от пето на четвърто място, което се случва за сметка на канадеца Милош Раонич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 2 Отговор
    Пиронкова да спре да влачи със себе си онзи пухчо-мъжът и дето и виси на врата и не става за чеп за зеле