Last news in Fakti

24 Март, 2017 09:58 756 0

Аржентина се измъчи, но си го върна на Чили

  • меси-
  • аржентина-
  • световни квалификации-
  • дузпа-
  • чили

Гаучосите спечелиха с 1:0 в Буенос Айрес

Аржентина се измъчи, но си го върна на Чили - 1
Снимка: БТА/АР

Аржентина постигна изключително важна победа с 1:0 като домакин на Чили в среща от 13-ия кръг на квалификациите за Мондиал 2018 в зона Южна Америка. Победният гол в срещата бе дело на звездата на Лионел Меси, който се разписа през първото полувреме от дузпа.

С този успех „гаучосите“ взеха частичен реванш от съперника, който ги победи в два поредни финала на Копа Америка. При миналогодишния сблъсък между двата тима Лионел Меси дори изпусна от бялата точка, а критиките към него бяха убийствени. Той се отказа от националния отбор, но впоследствие размисли и се върна.

Единственото попадение в Буенос Айрес падна в 16-ата минута, когато Меси реализира от дузпа, отсъдена за фаул срещу Анхел ди Мария. Решението на бразилския арбитър Силвио Ричи за 11-метровия наказателно удар беше изключително дискусионно и беше бурно оспорвано от гостите.

След гола тимът на Чили направи всичко възможно да стигне до изравняване на резултата, но не съумя да оползотвори създадените възможности. Най-добрата такава дойде в средата на втората част, когато удар на Алексис Санчес срещна гредата.

С победата Аржентина събра 22 точки и излезе на трето място в класирането, докато Чили е с 20 на шестото място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА