21 Април, 2017 12:03 803 0

Ракетата взе преднина пред Шон Мърфи

  • о'съливан-
  • мърфи-
  • световно първенство-
  • снукър

О'Съливан води с 6-2 фрейма след първата сесия

Ракетата взе преднина пред Шон Мърфи - 1
Снимка: БТА/АР

Рони О’Съливан води с 6-2 на Шон Мърфи след първата сесия от техния осминафинален сблъсък на световното първенство по снукър, което се провежда в шефилдския театър „Крусибъл”. Петкратният световен шампион пусна първа кръв със солиден халф-сенчъри брейк от 91 точки, но първенецът на планетата за 2005 година отвърна с великолепна серия от 84 точки.

В играта и на двамата снукър великани обаче преобладаваха нетипични за тях грешки както при стрелбата от средна дистанция, така и при опитите им за вкарване на лесни топки.

Ракетата все пак се пригоди по-добре към условията на масата и след поредица от 75, 128 и 76 точки си гарантира, че няма да загуби сесията. Той взе превес и в последвалата тактическа партия, дръпвайки с 5-1 части.

Седмият фрейм се оказа изключително интересен, защото Рони сбърка своя фреймбол – кафявата топка. После той фаулира бялата и Магьосника получи удобна маса, но не се пласира добре за розовата и я пропусна.

Последва тънко подрязване на розовата за „зеления” джоб от Шон, като по този начин той я остави готова за джоба. О’Съливан я реализира, но сгреши черната и малко по-късно беше наказан.
Това обаче не повлия на играта на Ракетата, който наниза хубав халф-сенчъри брейк от 74 точки, с който минимизира щетите от предходната партия. Втората сесия започва в петък, от 16.30 часа българско време.

В друг осминафинален мач Кайрън Уилсън води с 5-3 на Стюърт Бингъм, но световният шампион за 2016 година трябва да бъде доволен от изоставането си, защото губеше с 0-5 части и изоставаше в точките на шестата партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА