Last news in Fakti

19 Май, 2017 14:57 1 117 0

Олимпийска медалистка излезе от кома

  • холмлунд-
  • падане-
  • кома-
  • съзнание

Анна Холмлунд вече може да комуникира с хора

Олимпийска медалистка излезе от кома - 1

Шведската скиорка в свободния стил Анна Холмлунд, която пострада по време на тренировка в Италия през декември 2016-а година, излезе от състояние на изкуствена кома, в което прекара пет месеца.

Скиорката падна лошо на главата си по време на тренировка на трасе край италианския зимен център Болцано. Холмлунд вече разпознава хората от семейството си и приятелите, потвърдиха от Шведската федерация по ски-крос (свободен стил), в каквато дисциплина се състезава тя.

29-годишната жена дори вече опитва и по-сериозна комуникация с хората, които са около нея. Трикратната световна шампионка сега трябва да се възстановява от операцията на мозъка, която претърпя.

Очакванията са тя да напусне болницата през юли, след което да бъде транспортирана до дома си в Сундсвал и там да продължи лечението.

Анна Холмлунд е трета на Олимпийските игри в Сочи и 6-а във Ванкувър през 2010-а година, има 19 победи за Световната купа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА