10 Юни, 2017 11:35 1 314 1

Леброн върна Кливланд в серията с рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • кливланд-
  • леброн джеймс-
  • голдън стейт-
  • стеф къри
Леброн върна Кливланд в серията с рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Леброн Джеймс записа рекорден за финални серии девети трипъл-дабъл, а Кайри Ървинг отбеляза 40 точки при победата на Кливланд със 137:116 срещу Голдън Стейт, с което шампионите запазиха шансове за дублиране на титлата си в Националната баскетболна лига на САЩ и Канада.

Също като през миналата година, след четири мача Кавс изостават с 1:3, а сега предстои двубой в Оукланд, но домакините вече няма да бъдат окрилени от победна серия, свършила на 15 мача.

Леброн върна Кливланд в серията с рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Имаме шампионски ген", категоричен бе Кинг Джеймс, който счупи рекорда на легендата Меджик Джонсън с деветия си трипъл-дабъл във финална серия. "Показахме това днес и просто трябва да продължим да играем така в следващите мачове. Играхме отборно, играхме бързо в атака и силно в защита. Това обаче е само един мач".

Не само Джеймс, а и Кливланд счупи рекорд. Шампионите от миналата година отбелязаха 86 точки само за първото полувреме и удържаха чудовищния си аванс в луди последни две четвъртини. До момента няма отбор, ставал първенец след изоставане от 0:3, но Джеймс и неговите съотборници показаха, че са напълно способни да повторят миналогодишния обрат. Феновете пък скандираха "Кавс в седмия мач!".

Леброн върна Кливланд в серията с рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Бълийвланд (игра на думи от вярвам - believe, и името на самия град - Cleveland) няма да се предаде. Битката продължава и няма да се откажем", заяви след срещата треньорът на домакините Тайрън Лю.
Уориърс минаха на парад през Западната конференция и бяха на 48 минути от партито, което планираха цяла година, но 35-те точки на Кевин Дюрант не бяха достатъчни. Той не получи особено голяма помощ и от Стеф Къри, който вкара 14 точки при 4/13 в стрелбата си.

Леброн върна Кливланд в серията с рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Леброн върна Кливланд в серията с рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Джеймс завърши мача с 31 точки, 10 спечелени борби и 11 асистенции. Кевин Лов вкара шест тройки за отбора на Кливланд, който завърши деня с 24 точни стрелби от далечно разстояние. Това е друг рекорд за финална серия в историята на НБА. Тя пък можеше да е равна при 2:2, ако Кайл Корвър не бе пропуснал стрелба от тройката в последната минута на третия мач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зяпач

    1 0 Отговор
    Леброн Джеймс е феноменален !