Last news in Fakti

25 Юни, 2017 18:27 911 0

Санчес е най-добрият реализатор за Чили

  • салас-
  • саморано-
  • санчес-
  • чили-
  • голмайстор

Нападателят на Арсенал задмина рекорда на Марсело Салас

Санчес е най-добрият реализатор за Чили - 1
Снимка: БТА/АР

Алексис Санчес се превърна в най-добрият реализатор в историята на Чили. Той се разписа още в началото на мача срещу Германия за Купата на конфедерациите и по този начин изпревари Марсело Салас, с когото досега делеше първото място. Нападателят на Арсенал вече има 38 попадения.

Зад двамата остава друга легендарна фигура в историята на чилийския футбол като Иван Саморано, който е с 34, колкото има и Едуардо Варгас, който също е част от националния състав.

На Санчес бяха необходими 112 мача, за да подобри постижението на Салас, който вкара своите 37 попадения едва в 70 срещи. Футболистът на Арсенал е част от националния тим от 2006-а година, като първото му попадение бе в контрола срещу Швейцария през септември 2007. Най-силната му година досега бе 2013-а, когато отбеляза 8 пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА