24 Юни, 2017 11:02 1 331 0

Григор Димитров е на полуфинал в Куинс

  • димитров-
  • медведев-
  • тенис-
  • куинс-
  • полуфинал-
  • лопес

Българският тенисист пречупи Даниик Медведев

Григор Димитров е на полуфинал в Куинс - 1
Снимка: БТА/АР

Снажният руснак Даниил Медведе измъчи максимално Григор Димитров по време на двубоя им от четвъртфиналите на турнира в Куинс, но българинът успя да надделее и да достигне до полуфинал. Хасковлията преодоля тази фаза след успех с 6:3, 3:6, 6:3 за час и 48 минути. На полуфиналите Григор ще се изправи срещу Фелисиано Лопес, които победи Томаш Бердих.

Медведев се контузи на загряваката и се наложи намесата на медицинско лице. Проблемът на руснака бе в дясното рамо. След няколко минути консултация с лекарите и масажи Даниил се върна на корта.

В първия сет Григор започна ударно. Възползвайки се и от контузията на своя съперник, хасковлията печелеше лесно подаванията си и записа два пробива. Така се стигна до 5:0 в негова полза. Последва моментно отпускане, което доведе до три поредни гейма за Медведев, един от които бе пробив. Все пак при 5:3 в своя полза Димитров уверено пласира ударите си в своя сервис гейма и успя да затвори тази част – 6:3 и 1-0 след 31 минути игра.

Вторият сет бе оспорван и равностоен. Медведев се възстанови от контузията си, а сервисите му достигаха до 200 км/ч. Снажният руснак, който е номер 60 в ранглистата, бе безмилостен при подаванията си, а при тези на Димитров измъчваше максимално българина. При 3:2 в полза на Медведев, руснакът стигна до пробив в най-дългия гейм. Григор имаше три възможности да вземе подаването си, но успя да го стори – 2:4. До края на сета Медведев не позволи връщане на пробива и след 41 минути сетът свърши – 6:3 за руснака и 1-1 в сетовете.

В решителният сет имаш цели три пробива. Димитров пръв се пропука на сервис и допусна съперникът му да дръпне с 2:1. Веднага обаче българинът върна брейка и изравни. Последва нов пробив в полза на Гришо, който след това бе затвърден – 4:2.

Първата точка за приключване на мача дойде пред Григор Димитров и бе при 5:2 в негова полза и сервис на съперника.Българинът обаче не успя и резултатът стана 5:3. При свой сервис и 40-30 Медведев прати топката в аут и Григор продължава към полуфиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА