30 Юни, 2017 10:29 1 294 0

Ботев с феноменален обрат срещу Партизани

  • неделев-
  • косоко-
  • партизани-
  • ботев пловдив-
  • лига европа

"Канарчетата" удариха с 3:1 албанците в Тирана

Ботев с феноменален обрат срещу Партизани - 1
Снимка: БТА

Ботев (Пловдив) спечели с 3:1 гостуването си на Партизани (Тирана) от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Попаденията за тима на Николай Киров бяха дело на Омар Косоко (27', 88') и Тодор Неделев (62). В самото начало на мача пък Сукай (5') беше дал преднина за домакините.

С този успех "канарчетата" станаха първият отбор, наложил се над албанците в последните 6 месеца. За последно Партизани допусна загуба на 28 януари в среща от местния шампионат.

Срещата в Тирана, която бе предшествана от сблъсъци между феновете на двата отбора, започна по кошмарен начин за българския тим. Още в 5-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Сукай получи по лявото крило и отправи диагонален шут, след който топката влетя във вратата на Ботев.

Ранното попадение не притесни по никакъв начин "канарчетата", които веднага взеха инициативата. Постепенно момчетата на Николай Киров започнаха все по-често да се задържат в половината на противника и головите ситуации не закъсняха.

В 23-ата минута Тодор Неделев стреля силно, но стражът Ходжа с мъка изби. Секунди по-късно вратарят на албанците се намеси добре и при изстрел на Бризола. В тези минути играчите на Ботев имаха претенции за дузпа за игра с ръка на играч на Партизани в собственото наказателно поле. Видеоповторенията показаха, че пловдивчани имат основание да искат 11-метров наказателен удар, но главният съдия остана безмълвен.

Така се стигна до 27-ата минута, когато логичното се случи. Косоко стреля от около 25 метра и прати топката зад Ходжа - 1:1.

След изравнителното попадение Ботев продължи да бъде по-добрият отбор на терена, но така и не съумя да стигне до обрат през първата част. Най-добрата възможност за пловдивчани дойде в 41-ата минута, но след удар на Косоко топката се отби в десния стълб на вратата на албанците.

Ботев продължи да бъде по-стойностният отбор и през втората част. Крум Стоянов на два пъти имаше възможност да реализира, но не съумя да порази целта.

В 62-ата минута натискът на "канарчетата" даде резултат. Тодор Неделев напредна в полето на гостите и с бомбен шут от 25 метра не остави шансове на Ходжа.

След попадението Ботев се прибра в собствената си половина и разчиташе предимно на контраатаки. В 88-ата минута Омар Косоко отне топката от Атанда, преодоля майсторски излезлия да го пресрещне вратар на албанците и без проблем реализира второто си попадение за 3:1 за Ботев. Това бе и последният гол в срещата.

Реваншът в Бургас между двата тима е на 6 юли от 19:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА