Last news in Fakti

10 Юли, 2017 16:57 1 511 1

Иван Вуцов: Левски ще отпадне от Хайдук

  • вуцов-
  • левски-
  • хайдук сплит-
  • лига европа

Отборът ще вдигне нивото си с новите попълнения Рошу и Гомес, смята легендата

Иван Вуцов: Левски ще отпадне от Хайдук - 1
Снимка: БТА

Легендата на българския футбол Иван Вуцов даде мнението си за предстоящите мачове между Левски и Хайдук (Сплит) от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Той е добре познат в Хърватия, защото преди 30 години беше начело именно на клуба от Сплит, а местното издание "Спортске Новости" го потърси за коментар в навечерието на първия сблъсък. Левски гостува на Хайдук в четвъртък от 21:30 часа.

"Левски е доста променен отбор в сравнение с предишния сезон. Тимът тепърва се обиграва. Сегашните футболисти разполагат с по-голям потенциал. В гостуването на Сутиеска Левски контролираше ситуацията и продължи заслужено. Въпреки това, мисля, че Хайдук е по-добър и няма да има проблеми. Хърватите би трябвало да се класират за следващия кръг", смята Вуцов.

"Жуниор Мапуку изглежда малко по-добър от останалите в Левски, но не е някаква голяма класа. Доста е подвижен, разбира играта, но пак казвам, не е нищо изключително. Като цяло, в отбора няма звезди, залага се на колектива. Смятам, че с новите попълнения Рошу и Гомес Левски ще вдигне нивото си. Нямам особени впечатления от тях, но от това, което чета по медиите, явно са добри футболисти", каза бившият шеф в БФС.

"Не съм запознат в детайли със сегашния състав на Хайдук, нито пък с актуалната ситуация в хърватския футбол. Знам само, че Риека стана шампион, а треньор на Динамо (Загреб) е Ивайло Петев. Още когато работех в Сплит, усетих колко голямо е съперничеството между Хайдук и Динамо. Сега нямам покана да пътувам с Левски, истината е, че не съм в добри отношения с ръководството на клуба", каза още Вуцов пред хърватското издание.

"За Хайдук не е добре, че няма да домакинства на "Полюд". Тогава щеше да има и поне хиляда фенове на Левски, но сега сигурно ще са по-малко", прогнозира бившият национален селекционер, след което беше попитан от хърватските колеги какво е мнението му за спортния директор на “сините” Даниел Боримиров и старши треньора Николай Митов - "Боримиров беше добър футболист, дълго игра в Германия и познава отлично немския манталитет. Митов е млад треньор, няма зад гърба си сериозна кариера като футболист, но чете играта. Знам, че и Красимир Балъков преди време водеше Хайдук. Тренирал съм го. Беше много интелигентен играч. Стоичков? В момента живее в Америка, работи като спортен коментатор и сравнително рядко се прибира в София."

"Имам чудесни спомени от Сплит. Хайдук е голям клуб, много добре организиран и с невероятни фенове. За кой ще стискам палци в двубоите с Левски? Нямам предпочитания. Нека станат хубави мачове и да продължи по-добрият", завърши Иван Вуцов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.