Last news in Fakti

12 Юли, 2017 11:28 816 0

Донарума остава в Милан

  • донарума-
  • милан-
  • договор-
  • откупна клауза

Договорът има две откупни клаузи

Донарума остава в Милан - 1
Снимка: БТА/АР

След няколко седмици напрежение между Джанлуиджи Донарума и Милан в крайна сметка тази вечер вратарят подписа нов договор с клуба, който е до 2021 г.

Досегашното споразумение изтичаше през лятото на 2018 г., което означаваше, че "росонерите" ще трябваше да го продадат веднага.

Медиите твърдят, че в новия договор има включени две откупни клаузи. Едната - основната, е на стойност между 70 и 100 млн. евро, а другата е за 50 млн. евро и ще е валидна, ако Милан не се класира за участие в Шампионската лига. Заплатата му пък се увеличава значително от около милион до 6 млн. евро на сезон.

Заедно с 18-годишния Джанлуиджи с клуба подписа и големият му брат Антонио. Той е на 27 години и също е страж, като е юноша на Милан, но никога не е играл за първия тим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА