Last news in Fakti

16 Юли, 2017 11:00 1 971 0

Григор Димитров влиза в топ 10 на света

  • димитров-
  • топ 10-
  • тенис-
  • уимбълдън-
  • ранглиста

Това ще се случи в понеделник

Григор Димитров влиза в топ 10 на света - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров ще се завърне в челната десетка на световната ранглиста по тенис от понеделник след финала на „Уимбълдън”. Тогава най-добрият български тенисист официално ще заеме десето място в класацията на ATP (Асоциация на професионалните тенисисти).

Единственият, който можеше да попречи на Григор да не влезе в първата десетка и да се нареди точно пред него, бе чехът Томаш Бердих, който обаче трябваше да спечели „Уимбълдън”, но той отпадна на полуфиналите от Роджър Федерер след загуба с 6:7 (4), 6:7 (4), 4:6.

Пред Димитров със 170 точки аванс в класацията ще бъде канадецът Милош Раонич, който също отпадна от Федерер. 35-годишният швейцарец ще играе за 11-и път на финала на „Уимбълдън” и ще се стреми към осма титла.

Рекордът на Григор е осмо място в ранглистата, заемано в момента от японецът Кей Нишикори. Шотландецът Анди Мъри ще си остане на върха, въпреки че не успя да защити точките си от спечелването на „Уимбълдън” преди година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА