19 Юли, 2017 14:56 2 326 1

Колко пари си заработи Григор Димитров за 2017-та?

  • димитров-
  • пари-
  • наградни фондове-
  • тенис-
  • федерер

Българинът е спечелил $1 494 094 от началото на годината

Колко пари си заработи Григор Димитров за 2017-та? - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров се върна в Топ 10 на световната ранглиста на сингъл, но все още не успява да се вреди в друга десетка - тази по спечелени пари от наградни фондове през 2017-а. От януари досега 26-годишният хасковлията е заработил общо $1 494 094, което му отрежда 11-а позиция в света. Точно пред него е 29-годишният ветеран от САЩ Сам Куери с $1 547 539. Последният игра полуфинал на „Уимбълдън" преди дни, в който отстъпи на Марин Чилич.

Лидер в тази класация е Роджър Федерер, който от началото на 2017-а има 5 титли, две от които от Големия шлем. Швейцарската легенда е станал по-богат в последните месеци с $8,5 млн.

Междувременно Федерер се изказа доста критично за поколението тенисисти, в това число и Григор Димитров, което е дошло след него и Надал.

Според Маестрото от Базел победите му в Мелбърн и Лондон са колкото негови, толкова и на по-младите му опоненти, които не могат да се доближат до нивото на Топ 4. Раонич, Димитров и Томич, както и много други, пробиха много рано, без нито един от тях да се е показал като реален претендент за титла от Шлема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    Ще си ги занесе в гроба, като всички смъртни ! Това е човек който мисли само за пари и нищо друго. Това си личи и от връзките му с жените !!!