19 Юли, 2017 15:06 1 022 0

VW измести Mercedes като спонсор на Бундестима

  • vw-
  • volkswagen-
  • mercedes-
  • спонсор-
  • бундестим-
  • германия-
  • футбол

Volkswagen е новият генерален спонсор на немския национален отбор по футбол

VW измести Mercedes като спонсор на Бундестима - 1
Снимка: БТА / АП

Автомобилният концерн от Волфсбург измести конкурентите си от Щутгарт от мястото на генерален спонсор на немския национален отбор по футбол. Това стана ясно след събранието на изпълнителния съвет на Немския футболен съюз в петък.

По този начин приключи повече от 40-годишното партньорство между немския национален отбор по футбол и Mercedes-Benz. Договорът на Volkswagen ще е в сила до 31 Юли 2024 г.

„Оценяваме факта, че Volkswagen подкрепя футбола от върха до аматьорските първенства. Чрез по-големите постъпления от новия договор ще имаме възможността да разширим дейността си“, коментира председателят на Немския футболен съюз Райнхард Гриндел.

Относно скандала с манипулираните данни за вредни емисии на дизеловите двигатели на концерна от Волфсбург, той споделя, че както националният отбор, така и новият му генерален спонсор са правили грешки в миналото, от които трябва да си вземат поука. От Volkswagen допълват, че споделят и еднакви принципи с Немския футболен съюз - иновативност, смелост и най-вече желание за успех.

Новите партньори на световните шампиони ще им осигуряват между 25 и 30 милиона евро годишно. Този договор ще налива около €20 млн. повече в касите на немския национален отбор от досегашния контракт с Mercedes-Benz. От Щутгарт също са увеличили значително предложението си, но все пак не са успели да преборят конкурентите си от Volkswagen.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА