19 Юли, 2017 17:24 847 0

Легендата Шави спира с футбола

  • шави-
  • ал сад-
  • кариера-
  • край

37-годишният халф в момента защитава цветовете на катарския Ал Сад

Легендата Шави спира с футбола - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият полузащитник на Барселона и на испанския национален отбор по футбол Шави Ернандес обяви, че ще сложи край на професионалната си кариера през следващото лято. 37-годишният Шави в момента защитава цветовете на катарския Ал Сад.

"Предстоящият сезон ще бъде последен за мен. След това искам да стана треньор, но за това е нужно време. Не се залъгвам, познавам спецификата на треньорската работа, но имам още много да уча.

Моята идея за футбола включва постоянен контрол върху топката. Лично аз страдам, когато съм на терена без топката в крака. Ще страдам и като треньор, ако моят отбор не я владее постоянно", коментира той.

Шави се превърна в една от легендите на Барселона, за който игра в периода 1998-2015 година. С каталунците той спечели осем титли на Испания, три купи на страната и четири пъти Шампионската лига.

С националния отбор халфът взе две европейски и една световна титла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА