Last news in Fakti

26 Юли, 2017 10:25 2 822 0

Плувен клуб „Бриз” участвал с деца-фантоми на Държавното първенство

  • плуване-
  • състезание-
  • дисквалификация-
  • бриз
Плувен клуб „Бриз” участвал с деца-фантоми на Държавното първенство - 1
Снимка: burgasnews.com

Тричленно жури обяви за неправомерното участие на двама състезатели на ПК „Бриз” в Държавното лично отборно първенство за деца в Благоевград (14-16 юли 2017 г.). Становището на журито е официално.

Плувците бяха дисквалифицирани след като СК „Акулите” /Бургас/ депозираха молба до главния съдия на състезанието, с искане установяване самоличността на състезателите Пламен Димитров и Любомир Лазаров от ПК „Бриз”, съобщи burgasnews.com.

В официално писмо – отговор, до жалбоподателя, подал контестацията, жури д’Апел в състав Атанас Тодоров, – гл. ръководител, Кристиян Минковски – чл. на УС на БФПС и Любомир Ценков – гл. съдия, обяви и обоснова решението си по казуса.

По време на състезанието Любомир Ценков, главен съдия на първенството в Благоевград, предварително е установил несъответствие между състезателната карта на Пламен Димитров и състезаващият се под това име плувец. За това нарушение и за „грубото неспортсменско отношение на треньорите от ПК Бриз” още тогава е било уведомено журито на първенството. По време на обсъждането е бил поканен треньорът и водач на ПК „Бриз” Соня Стойчева.

В резултат на това представящият се за Пламен Димитров плувец е отстранен от състезанието с дисквалификация във всички дисциплини, отнети са всички спечелени от него точки. Относно състезателят с име Любомир Лазаров неговата самоличност така и не е била установена.

„Състезателят Любомир Лазаров не съм го виждал и не съм установил такова лице. Накарах Соня Стойчева до края на състезанието да доведе двете деца със състезателните карти, акт за раждане и в присъствието на родителите им, ако иска да обори констатираното от мен нарушение,” посочва главният съдия на състезанието Ценков в решението на тричленното жури, прикрепено с писмо до СК „Акулите”, подписано и от ген. секретар на БФПС Таня Богомилова.

До края на държавното първенство поканените лица не са се явили, както и не са били предоставени исканите документи.

Депозираната молба от СК „Акулите” е в съответствие с „Правила за провеждане на държавни първенства”. От ръководството на бургаския клуб заявиха, че действията им са проява на активна гражданска позиция и морална отговорност пред подрастващите.

Предстои през месец септември на свое заседание УС на БФПС да вземе решение по установеното нарушение.

Според членове на плувната федерация санкциите, спрямо извършилия тези нарушения, се очаква да бъдат крайни, тъй като треньорът и ръководител на ПК „Бриз” на състезанието в Благоевград Соня Стойчева е с последно предупреждение за изключване от членство в Българска федерация по плувни спортове. Същата санкция получи и Янчо Стойчев, треньор в същия клуб.

Наказанието на двамата беше наложено с решение на Управителния съвет на федерацията на заседание, проведено на 2 ноември м.г. То е „за не оказване на контрол и поощрителна пасивност и не вземане на адекватно отношение към проявите на длъжностните си лица – треньорите Янчо Стойчев и Соня Стойчева, както и бойкот и създаване на пречки за дейността на БФПС”.

Освен това двамата са с наказание „Порицание“ /по т.6.2/, наложено им в резултат на скандалите и недопустимо им поведение, за което областният управител на Бургас Вълчо Чолаков сигнализира УС на БФПС.

Санкциите на Соня Стойчева и Янчо Стойчев бяха наложени в изпълнение и на изпратения до БФПС препис на постановление на прокурор от РП – Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА