Last news in Fakti

26 Юли, 2017 19:14 1 561 12

Антъни Иванов остана 8-ми в света

  • иванов-
  • плуване-
  • финал-
  • световно първенство-
  • бътерфлай

Българският плувец завърши на последното място във финала на 200м бътерфлай

Антъни Иванов остана 8-ми в света - 1
Снимка: facebook

Нашето чудесно момче Антъни Иванов се класира на 8-мо място във финала на 200 метра бътерфлай на Световното в Унгария. Представянето на състезателя на плувен клуб "Сандански" е историческо. Роденият на 17 1999 години наш плувец бе единственият юноша във финала.

Хубавото е, че Антъни е много млад и бъдещето е пред него. В негово лице България има надежди за Олимпиадата в Токио през 2020, а и за следващите шампионати на Стария континент и света.

Припомняме, че Антъни Иванов се класира за финала и така 10 години по-късно отново имахме представител в последната фаза на световно по плуване. Предишното такова положение бе през далечната 1993-а година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те коридорите са 8

    3 10 Отговор
    Демек последен! Поне уточнете, че финала е от 8 състезатели. Ясно, че правим услуга на някого до ниво да хвалим позора...

    Коментиран от #2, #3, #4, #5, #8

  • 2 До Компетентния

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Те коридорите са 8":

    Липсва ти сиво вещество, но най-вече спортни познания. Влизал ли си в басейн, бе? Финал на световно на 200 метра бътерфлай си е равносилно на световна титла за България, която няма традиции във водните спортове! Е*ахти и невежата!
  • 3 Реалата

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Те коридорите са 8":

    Те и мозъчните ти клетки са точно 8 и не си се събличал по физическо, но не го правим на проблем!
  • 4 БългариноБългарино

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Те коридорите са 8":

    Съгласен съм с долния коментар,че спиш само с възглавница Калъф.Ай заради такива изказвания знам,че ни куца образователната система и домашното възпитание.За младото момче само медали в Токио.
  • 5 Плувеца

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Те коридорите са 8":

    Ама верно си адски много страшно ТЪП, баце!
  • 6 olele

    2 1 Отговор
    Бе всичко хубаво ама к'во е т'ва име "Антъни"?

    Коментиран от #12

  • 7 Те коридорите са 8

    4 1 Отговор
    Последен ли е - последен е! Аз не подвеждам читателите с някакъв успех, а уточнявам възможностите на състезателя, за да няма заблудени!
    Като искате да се радвате - радвайте се! Аз няма да ви обиждам - трябва да има хора като вас!
  • 8 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Те коридорите са 8":

    позорно е твоето невежество.осми в света по плуване е страхотен успех,а когато го е постигнл юноша е още по-голям такъв.явно никога не си се занимавал със спорт,но мога да ти кажа че е мнооооого трудно да победиш един единствен чове ,а за да станеш 8 ми в света на един от ни-популярните спортове в света е нещо изключително трудно и достоино за уважение особено постигнато в българия в сегашните трудни времена.

    Коментиран от #9

  • 9 случаен

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    стоянчо-страхотен успех е когато си първи...За твое сведение навремето имахме шампиони и в плуването-да ти ги напомня??? А сега се радваме че е отишал на финал.Разбира се че не омаловажавам трудът и успеха на нашето момче--но да кажеш че е супер е просто дебилизъм.

    Коментиран от #11

  • 10 Данчо

    1 1 Отговор
    За да стигне до финал, младежът е победил доста други състезатели в квалификациите. Въпрос на време и труд е да развие таланта си и съм сигурен, че скоро ще се класира и по-напред във финалното плуване. Успех, младежо!!!
  • 11 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "случаен":

    на времето имахме една световно известна и добра плувкиня на база на огромна протекционистична политика на държавата.таня богомилова стана олимпииска шампионка в сеул,което бе върха на българското плуване ,при огромните пари дето държавата даваше тогава.сега тва младо момче е в съвсем друга ситуация и да достигне 8 на световно е огромен успех прадвид възможностите на спорта ни.явно ти никога не си бил в спорта ,а само гледаш по телевизията и си мислиш че е много лесно.трябва да се уважават успехите ,а това е успех на база възможностите на българския спорт в момента.момчето е супер щото е младо ,то още е в долната възрастова група и има переспектива.плуването е спорт с огромна конкуренция и за да стигне финал антъни е минал през доста квалификации,а и в българия едва ли има повече от 10 професионални плувци,така че ако един от тях е 8 ми на световно е сериозен успех.
  • 12 Пръцко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "olele":

    Ами баща му го е кръстил на Антъни Хопкинс, другият вариант бил Антонио - на Бандерас, и това не е майтап - мернах го някъде в нета, нали сега всякакви лешояди се навъртат и пишат за момчето. Очаквам и оня свинеподобният "министър" на спорта да се снима с него, без да има и грам принос към успехите на момчето и спорта в най-общ смисъл.